Ет және балық тамақ өнімдерін дайындаушылар сояды, ет пен балықты тазалайды, турайды және мүшелейді, сүйектерін бөліп алып, тиісті тағам өнімдерін дайындайды немесе қақтау, кептіру, тұздау немесе ыстау арқылы етті, балықты және басқа өнімдерді консервілейді,
Олардың міндеттеріне мыналар кіреді:
− ірі және ұсақ мүйізді малды, шошқаларды, құстар мен қояндарды сою;
− тұтас етті жаңалау және кесу;
− сүйектерін бөліп алу, сату және одан әрі пайдалану үшін ет пен балықты кесу және мүшелеу;
− шабу, араластыру және қалыптауға арналған машиналарды пайдалана отырып ингредиенттерді дайындау және шұжықтарды және ұқсас өнімдерді жасау;
− мұздату, тұздау, маринадтау арқылы етті, балықты және басқа өнімдерді молынан дайындау;
− етті, балықты және басқа тамақ өнімдерін қақтау үшін қақтау камераларын немесе пештерін басқару;
− сату үшін етті, балықты немесе басқа ілеспе өнімдерді қайнату немесе басқа тәсілдермен дайындау;
− өнімді қаптауды, өлшеу мен маркалауды қоса алғанда, тұтынушыларға етті немесе балықты сату, сонымен қатар төлемін алу.